Usein kysytyt kysymykset

Klikkaa aihealuetta, josta haluat saada lisätietoja:

Mitä ripsipidennykset ovat?

Ripsienpidennyksissä jokaiseen sopivan mittaiseen luonnonripseen liimataan yksi tai useampi synteettinen ripsikuitu. Klassisessa ripsipidennyksessä  yhteen luonnonripseen liimataan yksi ripsikuitu ja volyymiripsisssä taas useampi kuitu viuhkana. Kuidut kiinnitetään ripsipidennyksille tarkoitetulla erikoisliimalla. 

Koska kuitu liimataan luonnonripseen, se lähtee irti sitä mukaan, kun omat ripset uusiutuvat. Normaalisti ihmisellä on noin 50–150 ripseä yhdessä silmässä. On normaalia, että ripsiä irtoaa päivittäin, yleensä noin 1–4 kappaletta.

Ripsien kasvuaika on noin 60–90 päivää. Tämän johdosta ripsipidennysten kesto voi vaihdella. Volyymiripsipidennyksiä huolletaan keskimäärin 3–4 viikon välein, jolloin ylikasvaneet kuidut poistetaan ja uusiutuneisiin ripsiin saadaan lisättyä kuidut. Klassisten ja hybridiripsien huoltoväli on yleensä n. 2–3 viikkoa.

Ripsikuidut voidaan asetella niin, että niillä saadaan avattua katsetta. Niillä voidaan myös luoda kissamaista ilmettä. Lopputulos on aina yksilöllinen. 

Koska kuidut liimataan oikeaoppisesti yksitellen jokaiseen luonnonripseen, työ vaatii tarkkuutta ja intohimoa. Valitsethan siis ripsiteknikkosi huolella.

Jotta pidennykset näyttävät hyvältä ja ovat turvalliset luonnonripsien kuntoa ajatellen, sinun tulee käydä ripsihuolloissa. Teknikko neuvoo sinua huoltovälin pituudesta.

Ripsipidennykset suositellaan poistattamaan hoitolassa, jotta ne irtoavat lempeästi asianmukaisella aineella ja/tai ripsipinsettien avulla irroittamalla.

Silmälasit tai piilolinssit eivät estä ripsipidennysten käyttämistä. Ripsiteknikko ottaa lasit pidennysten suunnittelussa huomioon.

Kuvituskuva, jossa on ripsiä ja vaaleanpunaisia sydämiä.

Vaurioituvatko omat ripseni pidennyksistä?

Oikein laitettuna ja oikean pituiset pidennykset eivät vahingoita ripsiäsi. Ripsiteknikko tutkii luonnonripsesi ennen pidennysten laittoa ja käyttää sopivan mittaista ja paksua kuitua. Ripsien kuntoa myös seurataan jokaisella huoltokerralla.

Jos sinulla on lyhyet ja/tai hennot ripset, niihin ei saa laittaa liian pitkää tai painavaa kuitua. Se voi vahingoittaa luonnonripsiäsi. Luonnonripset voivat alkaa kasvaa alaspäin ja irrota ennenaikaisesti.

Älä silti huoli! Yleensä lyhyisiin ripsiin saadaan luotua turvallisesti tummuutta ja näyttävyyttä, vaikka niistä ei megatuuheat tulisikaan.

Voit myös käyttää ripsipidennysten kanssa ripsiseerumia, joka vahvistaa omia ripsiäsi. Varmista aineen sopivuus ripsiteknikoltasi.

Huomioithan, että myös ripset kokevat vuosittain karvanlähtöjä. Ripset voivat tällöin vaikuttaa hiukan lyhyemmiltä ja harvemmilta. Ne kuitenkin palautuvat ennalleen, kun ripsirivistö on uusiutunut kokonaan normaalin kasvusyklin mukaisesti. Tähän menee noin 2–3 kuukautta.

Hyvä kotihoito on erittäin tärkeää ripsien kunnossa pysymiselle. Voit lukea kotihoidosta lisää seuraavassa kohdassa. 

Miten hoidan ripsipidennyksiä kotona?

Ripsipidennysten pesusta on huolehdittava päivittäin asianmukaisella pesuaineella. Tämä pitää pidennykset hyvännäköisinä ja ripsiviuhkat avonaisina. Hyvä hygienia ehkäisee rasvan ja lian kertymisen ja silmätulehduksen syntymisen. 

Huomioithan, että pidennysten kanssa ei voi käyttää ripsiväriä. Ripsiä ei saa taivuttaa. Silmiin ei myöskään saa joutua öljypohjaisia tuotteita. Tämä heikentää liimasidosta ja tiputtaa kuidut ennenaikaisesti. Tarkistathan, että käyttämäsi silmämeikinpoistoaineet ja silmänympärysvoiteet eivät ole öljypohjaisia.

Ripset puhdistetaan asianmukaisella puhdistusaineella 1–2 kertaa päivässä. Jos ihosi on kovin rasvoittuva, sinun täytyy pestä ripset aamuin ja illoin. Ripsien tehtävänä on suojella silmiä muun muassa rasvalta. Jos rasvaa kertyy ripsien tyveen, se alkaa liuottaa ripsiliimaa ja irrottaa kuituja ennenaikaisesti.

Voit ostaa Kauneushuone Aurorasta ripsishampoota. Ripset harjataan pesun jälkeen ripsiharjalla, jonka saat mukaasi ensilaiton yhteydessä ja pyydettäessä. Älä kuitenkaan harjaa märkiä ripsiä. Ethän käytä vanulappuja tai froteepyyhettä puhdistukseen tai kuivaamiseen, koska ripsipidennykset voivat tarttua niiden kuituihin ja repeytyä irti.

Vältä silmien hankausta ja hieromista. Ripsipidennysten nyppiminen, näplääminen ja taivuttaminen on myös kiellettyä. Suosi selällään nukkumista. Ethän nuku kasvot tyynyä vasten.

Vältä saunomista, uintia ja solariumissa käyntiä hoidon jälkeen 24 tunnin ajan. En myöskään suosittele ripsien läpimäräksi kastelua vuorokauteen.

Miten valmistaudun ripsipidennysten laittoa varten?

Ripsien ensilaittoon ja huoltoon tullaan ilman silmämeikkiä (ei ripsi- tai luomiväriä/meikkivoidetta), jotta taataan optimaalinen pysyvyys ja ripsikuitujen laittoon jää paremmin aikaa. Älä käytä silmämeikin puhdistuksessa öljypohjaisia meikinpoistotuotteita ennen saapumistasi. Ripset pestään vielä paikan päällä.

Jos silmä- tai kulmameikki (ripsiväri, eyeliner, luomiväri, kulmaväri) joudutaan poistamaan paikan päällä meikinpoistoaineella, se voi vaikuttaa tulosten pysyvyyteen. Tällöin myöskään takuuhuolto ei ole voimassa. Raskaan meikin poistosta veloitetaan viisi euroa.

Älä käytä piilolinssejä ripsipidennysten laiton aikana.

Jos sinulla on vaaleat luonnonripset, voidaan ripset värjätä mustiksi ennen pidennysten laittoa. Tämä auttaa häivyttämään tumman ripsikuidun ja vaalean luonnonripsen välistä sävyeroa. Mainitse värjäyksestä varatessasi aikaa. Kestovärjäyksestä veloitetaan hinnaston mukaisesti. 

Allergiatesti

Ripsiliima voi aiheuttaa herkistymistä tai allergiaa. Voit tulla luokseni ripsitestiin, jossa liiman sopivuutta testataan. Tällöin molempiin silmiin laitetaan muutamia ripsikuituja.

Testi tehdään kolme vuorokautta ennen ripsien suunniteltua laittoa. Mahdolliset oireet saattavat ilmetä herkimmin allergisoituvilla.

”Herkistymistesti” maksaa 10 euroa. Jos päädyt ottamaan luonani uudet ripset, 10 euroa hyvitetään lopullisesta summasta. 

Huom. Testi ei ole 100 % varma. Kyseessä ei myöskään ole lääkärin suorittama virallinen testi. Täydestä ripsisetistä on mahdollista saada reaktio, vaikka testi sujuisi hyvin.

Jos saat allergisen reaktion, ota tarvittaessa yhteys lääkäriin. Ripsipidennysten poistaminen on allergiatapauksissa mahdollista, ja se tulee tehdä ripsiteknikon luona. Tällöin ei välttämättä voida aina käyttää ripsiliiman poistoainetta, vaan pidennykset irroitetaan käsin yksitellen.

Miksi pidennykset eivät pysy minulla?

Ripsien pysyvyyteen vaikuttaa kotihoito. Ripset tulee pestä päivittäin ja ripsiteknikon ohjeiden mukaan. Likaiset ripset nimittäin keräävät ripsityveen rasvaa ja lopulta rähmää.

Jos tulet huoltoon silmämeikin kanssa, sen poistamiseen joudutaan käyttämään meikinpoistoainetta, mikä voi vaikuttaa liimasidoksen pysyvyyteen. Myös herkkien silmien vuotaminen voi vaikuttaa liimasidoksen pysyvyyteen.

Pysyvyyteen ja sidoksen tarttuvuuteen voi lisäksi vaikuttaa tietyt lisäravinteet (erityisesti omegaöljy), lääkkeet, silmätipat, sairaudet (esimerkiksi kilpirauhassairaudet), hormonit tai stressi.

Lasimainen ripsi tai rasvoittuva iho voivat aiheuttaa ripsikuitujen irtoamista ennen aikojaan.

Pysyvyyteen vaikuttaa myös liimatipan tuoreus. Jos ripsiteknikon käyttämä liima on vanhentunutta tai käytettävää liimatippaa vaihdetaan liian harvoin, ovat pidennykset vaarassa irrota luonnonripsestä.

Ripsiteknikkosi on myös kiinnitettävä huomiota ilmankosteuteen, koska ripsiliimat reagoivat siihen eri tavoin.

Takuusta

Jos olet noudattanut kotihoito-ohjeita oikeaoppisesti ja pessyt ripset pidennyksiä varten suunnitellulla aineella, mutta huomaat silti seitsemän vuorokauden sisällä laitosta poikkevaa irtoilua, ota yhteyttä Kauneushuone Auroraan. Löydät yhteystiedot täältä.

Arvioin tilanteen aina tapauskohtaisesti. Korjaushuolto suoritetaan seitsemän vuorokauden sisällä laitosta. Jos kotihoito-ohjeita ei ole noudatettu tai paikalle on tultu silmämeikin kanssa, takuu ei ole voimassa.

P.S. Luonnonripsiä irtoaa päivittäin normaalisti noin 1–4 kappaletta. Ripsikuitujen kanssa huomaat irtoamisen herkemmin. Tiesitkö, että syksyllä ihmisilläkin on ”karvanlähtöaika”, jolloin ripset uusiutuvat normaalia nopeammin? Tähän voi vaikuttaa muun muassa vähentyvä auringon UV-säteilyn määrä, mikä taas vaikuttaa D3-vitamiinitasoon.

Lue lisää takuuehdoista täältä.

Hyvä tietää

Huolellisesti ja ammattiatidolla tehdyt ripsipidennykset ottavat oman aikansa. Laiton aikana voit esimerkiksi kuunnella rentouttavaa taustamusiikkia tai äänikirjaa tai ottaa päiväunet. Kannattaa siis ottaa AirPodit mukaan!

Liiallista puhumista ja liikkumista on vältettävä, jotta ripsiteknikko voi käyttää aikansa tehokkaasti ripsien laittoon. Kännykän käyttö on kielletty palvelun ajan. 

Kerrothan minulle, jos kärsit esimerkiksi levottomista jaloista. Osaan tällöin varata ripsien laittoon hieman enemmän aikaa.

Suosittelen, että kofeiinipitoisia juomia ei käytetä ennen palvelua. Laiton jälkeen voin mieluusti tarjota kupillisen kahvia tai teetä tiloissani.

Kauneushuone Aurora ei tee ripsipidennyksiä alle 18-vuotiaille. Jos olet saanut ripsiliimasta aiemmin allergisen reaktion, en valitettavasti voi tehdä ripsipidennyksiä sinulle. Suosittelen tällöin kuitenkin kokeilemaan Lash Liftiä (tapauskohtaisesti).

Huomioithan, että silmien laserleikkauksen jälkeen pidennyksiä ei tule laittaa kahteen kuukauteen.

Ethän tule kipeänä paikalle. Jos kärsit silmätulehduksesta tai iho on rikki silmien ympäriltä, pidennyyksiä ei voida asettaa, ennen kuin silmä tai iho on parantunut. Varaamasi aika tulee tällaisissa tapauksissa siirtää. Lue lisää ajan siirtämisestä täältä.

Muista asianmukaisista liikkeistä tulevat asiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita luokseni.

Lopuksi, muistathan kohdella ripsipidennyksiä rakkaudella!

Neonvärinen taustakuva, johon on lisätty tähtiä.

Mitä Lash Lift tarkoittaa?

Lash Lift on nykyaikainen versio ripsipermanentista. Lash Liftissä luonnonripset kestotaivutetaan tyvestä asti, mikä saa ripset näyttämään pidemmiltä.

Käsittelyn yhteydessä tehdään yleensä myös ripsien kestovärjäys.

Taivutus kestää ripsissäsi noin 6–8 viikkoa riippuen ripsiesi kasvuvauhdista. Hoidon voi uusia säännöllisesti.

Lash Liftistä saat apua, jos ripsesi eivät suostu taipumaan ripsientaivuttimella tai jos et halua tai voi käyttää ripsipidennyksiä.

Miten valmistaudun Lash Liftiä varten?

Ripsien kestotaivutus voidaan tehdä 16 vuotta täyttäneille.

Tule ripsien kestotaivutuskäsittelyyn ilman silmämeikkiä (ei ripsiväriä, ei luomiväriä, ei meikkivoidetta). Ethän tule hoitoon piilolinssien kanssa.

Öljypitoisten tuotteiden käyttö ripsissä tulee lopettaa noin 4–8 viikkoa ennen hoitoa. Esimerkiksi vedenkestävän silmämeikin poistoaine sisältää usein öljyä.

Allerginen reaktio on harvinainen, mutta mahdollinen. Iho saattaa reagoida aineisiin punoittamalla tai kutisemalla. Jos saat allergisen reaktion, ota tarvittaessa yhteyttä lääkäriin. Lash Liftiä ei suositella, jos olet saanut siitä aiemmin allergiareaktion.

Kotihoidosta

Älä altista käsiteltyjä ripsiä vedelle, hikoilulle tai suihkurusketukselle 24 tuntiin hoidon jälkeen. Vätlä saunomista, solariumia tai hiusten föönausta 48 tuntia. Ethän myöskään hiero ripsiä, sillä niiden muoto saattaa muuttua.

Voit käyttää normaalisti ripsiväriä ja meikinpoistoainetta sekä saunoa ja kastella ripset 24 tuntia taivutuksen jälkeen.

Takuusta

Joskus taivutus voi jäädä hieman loivaksi. Tähän voi vaikuttaa luonnonripsien lasimainen rakenne tai öljykalvo ripsissä, joka estää aineiden tehokkaan vaikuttamisen. Kalvo voi muodostua säännöllisestä öljypitoisten tuotteiden käytöstä ripsissä.

Jos taivutusta on taas liikaa, voimme tehdä Reverse Lash Lift -käsittelyn.

Korjauskäsittely voidaan tehdä käyttämilläni aineilla heti / viikon kuluttua. Yhteydenotto tulee tehdä seitsemän vuorokauden sisällä käynnistä. Yhteystiedot löydät täältä. Arvioin tilanteen aina tapauskohtaisesti. Lue lisää takuuehdoista.

Jos olet raskaana tai imetät, Lash Liftin voi tehdä oman harkintasi mukaan. Raskaushormonit voivat vaikuttaa aineiden tehokkuuteen niitä heikentävästi. Tällöin takuu ei ole voimassa.

Huomioithan myös, että raskauden aikana et voi käyttää kaikkia allergialääkkeitä, mikäli saisit allergisen reaktion käsittelystä.

Mitä Brow Lift on?

Brow Lift (kulmien laminointi) on kulmakarvojen pitkäkestoista muotoilua. Tekniikassa kulmakarvat asetellaan samansuuntaisesti siten, että ne näyttävät mahdollisimman tuuheilta ja siisteiltä. Hoidon yhteydessä kulmat myös yleensä värjätään.

Kestomuotoilu pysyy kulmissa noin 3–6 viikkoa riippuen karvojen kasvutahdista. Brow Liftin voi uusia aikaisintaan neljän viikon välein. Suositeltu väli on kuitenkin 6–8 viikkoa.

Brow Liftistä saat apua, jos kulmakarvasi eivät pysy nätisti paikoillaan, tai jos ne ovat mielestäsi normaalia ohuemmat. Voit käyttää normaalisti kulmameikkiä ja meikinpoistoainetta Brow Liftin kanssa.

Jos sinulla on kuitenkin todella vähän karvoja kulmissa, suosittelen aluksi käyttämään säännöllisesti kulmakarvaseerumia. Jos kulmakarvojen kasvu palautuu, saamme tuloksesta mahdollisimman vaikuttavan.

Allerginen reaktio on harvinainen, mutta mahdollinen. Iho saattaa reagoida aineisiin punoittamalla tai kutisemalla. Jos saat allergisen reaktion, ota tarvittaessa yhteyttä lääkäriin.

Brow Liftiä ei suositella, jos olet saanut siitä aiemmin allergiareaktion.

Miten valmistaudun Brow Liftiä varten?

Kulmien laminointi voidaan tehdä 16 vuotta täyttäneille.

Tule käsittelyyn siten, että kulmissa tai niiden viereisillä alueilla ei ole meikkiä.

Öljypitoisten tuotteiden käyttäminen kulmissa tulisi lopettaa kuukausi ennen hoitoa. Jos olet ennen laminointia käyttänyt öljymäisiä tuotteita kulmakarvoissasi, lopputulos voi jäädä latteaksi. Öljy voi tehdä kulmiin kalvon, mikä estää aineiden tehokkaan vaikutuksen. Älä myöskään käytä öljymäisiä tuotteita huoltovälin aikana.

Kotihoidosta

Hoidon jälkeen kulmakarvoja ei saa kastella, eikä niihin saa käyttää mitään tuotteita 24 tuntiin. Hoidon jälkeen tulee myös välttää meikkaamista, hikoilua ja suihkurusketusta 24 tuntia. Vältä saunomista, solariumia ja auringonottoa 48 tuntia.

Karvat eivät saisi heti laiton jälkeen liikkua nukkuessasi, jotta ne eivät taittuisi väärään asentoon. Tämä tarkoittaa, että mahalleen nukkumista ja kulmien hieromista tulisi välttää 24 tuntia.

Harjaa saamallasi silikoniharjalla kulmasi takaisin muotoonsa, jos ne ovat esimerkiksi yön aikana liikkuneet. Muista harjata kulmat paikoilleen aina myös silloin, kun ne ovat kastuneet.

Laminoitujen kulmien kanssa suositellaan käytettävän hoitavaa kulmakarvageeliä, varsinkin jos haluat harjata karvat eri asentoon. Voit ostaa luotani kiinnittävää ja kosteuttavaa Perfect Silk Extra Fixing -geeliä.

Varoajan jälkeen voit sipaista kulmiin kosteuttavaa voidetta tai Perfect Silk -geeliä, jos iho kulmien alta on hieman kuivunut.

Takuusta 

Jos sinua askarruttaa jokin asia lopputulokseen liittyen, esimerkiksi jos kulmat eivät asetu paikoilleen, ota yhteyttä Kauneushuone Auroraan. Yhteystiedot löydät täältä. Yhteydenotto tulee tehdä seitsemän vuorokauden sisällä käynnistä. Arvioin tilanteen aina tapauskohtaisesti. Lue lisää takuuehdoista.

Jos olet raskaana tai imetät, voit tehdä Brow Liftin oman harkintasi mukaan. Raskaushormonit voivat heikentää aineiden tehokkuutta. Tällöin karvat eivät välttämättä reagoi käsittelyyn riittävästi. Tällaisessa tilanteessa takuu ei ole voimassa. Huomioithan myös, että raskauden aikana et voi käyttää kaikkia allergialääkkeitä, mikäli saisit allergisen reaktion käsittelystä.

© Kauneushuone Aurora 2021

Build by

Aurora Sohon logo.