Supersuosittu Brow Lift paljastaa piilevätkin kulmakarvat

Brow Liftin avulla luodaan vaikutelma tuuheammista kulmakarvoista. Tekniikassa kulmakarvat asetellaan siistiin muotoon, ja samalla ne yleensä värjätään. Brow Lift saa esiin kulmien pienimmätkin karvat. Käsittelyn voi uusia säännöllisesti.

Mitä eroa on Brow Liftillä ja kulmien laminoinnilla?

Brow Lift, kulmien laminointi, kulmalaminointi, kulmakarvakohotus, kulmien kestomuotoilu − rakkaalla lapsella on monta nimeä. Kaikilla termeillä tarkoitetaan kulmien muotoilua ilman ihon lävistämistä. Brow Lift on katseen kohotus ilman suurempia toimenpiteitä tai kipua. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Brow Liftissä kulmakarvoihin laitetaan taivutusainetta, joka muuttaa karvan rakenteen helpommin hallittavaksi. Sitten kulman harjataan muotoonsa eli karvan kasvusuunnasta poiketen hieman yläviistoon. Kulmiin voidaan luoda hillitympi tai näyttävämpi look. Tämän jälkeen lisätään kiinnitysaine, joka kiinnittää muodon. Käsittelyn jälkeen kulmat kestovärjätään asiakkaan näin halutessa. Kulmiin laitetaan myös kosteuttavaa ja ravitsevaa hoitoainetta. Lopuksi kulmat siistitään.

Sopiiko Brow Lift minulle?

Oletko nyppinyt kulmakarvasi ohukesi, kuten minä? Minulla oli paksut kulmakarvat, kunnes tuli 1990-luvun loppu. Nypin kulmat muodin mukaisesti kapeiksi ja etäälle toisistaan. Ne eivät ikinä palautuneet täydellisesti kokemastaan traumasta, mutta olen saanut ongelmaani apua Brow Liftistä.

Kulmalaminointiin kuitenkin vaaditaan, että sinulla on kulmakarvoja. Mitä enemmän karvoja, sen parempi, mutta kaunis tulos voidaan saavuttaa myös hieman harvemmilla kulmakarvoilla. Jos et halua pysyviä ratkaisuja kulmien kestopigmentoinnilla tai microbladingilla tai ihosi ei kestä näitä tekniikoita (esimerkiksi ihosi on herkkä arpeutumaan), on laminointi oiva vaihtoehto.

Brow Liftin avulla saat ohuisiin, vaaleisiin ja/tai vaikeasti hallittaviin kulmiin helpotusta. Jos karvat kasvavat alaspäin, saadaan niihin käsittelyn avulla nostetta. Kulmakarvojen suuntaa ja mallia on mahdollista hallita laminoinnin jälkeen. Tarvitset tähän hieman kulmakarvageeliä avuksi. Kulmaharjan avulla saat kulmat muotoiltua  tuuheammaksi harjaamalla niitä ylöspäin. Halutessasi voit myös normaalisti meikata kulmia tai käyttää värillistä kulmakarvageeliä.

Suosittelen, ettet ota Brow Liftiä päivää ennen tärkeää tapahtumaa. Kulmat nimittäin imaisevat kestovärin käsittelyn jälkeen. Pääset pesemään niitä vasta varoajan jälkeen (48 h). Laminointiin kannattaa mennä 3-4 päivää ennen h-hetkeä, jotta väri ehtii tasaantua.

Huomioithan, että käsittelyä ei voida tehdä, jos sinulla on tulehdus, haava tai ihottumaa kulmien läheisyydessä tai olet saanut aiemmin allergisen reaktion. En myöskään suosittele Brow Liftiä, jos sinulla on atooppista ihottumaa tai psoriasista kasvoilla tai karvojennyppimishäiriö. Hoitoa ei myöskään suositella tehtävän sädehoitojen aikana.

Myytti numero 1: Minun ei tarvitse tehdä mitään kulmilleni laminoinnin jälkeen

Vaikutus kestää kulmissa keskimäärin 3–5 viikkoa, kulmakarvan laadusta ja kasvutahdista riippuen. Joillakin asiakkaillani vaikutus on pysynyt 6 viikkoa. Toisin kuin lattialaminaatti, karvoista ei tule kovia, eikä tarkoituksena olekaan saada niihin ”kovaa pintaa”.

Karvat voivat mennä yöllisen pyörimisen johdosta hieman sekaisin, joten aamulla ne harjataan hellästi muotoonsa. Saat luotani mukaasi pehmeän kulmaharjan tätä varten. Kulmat tulee harjata muotoonsa myös suihkun jälkeen.

Kulmia ei kannata nyplätä eikä varsinkaan hieroa heti laiton jälkeen. Lisäksi olisi hyvä yrittää nukkua selällään, ainakin varoajan aikana. Muuten kulmat saattavat saada ei-toivotun muodon.

On tärkeää, että Brow Liftin jälkeen kulmista huolehditaan, koska niitä on käsitelty kemiallisesti.

Koska uusia kulmakarvoja kasvaa, kulmakarvageeli on tarvittava lisä. Se auttaa pitämään karvat paikoillaan koko päivän. Geelillä saat myös kiiltoa kulmiin. Kulmien ja niiden alla olevan ihon kosteuttaminen on tärkeää, joten suosittelen ostettavan luotani Perfect Silk -kulmakarvageeliä, joka hoitaa, kosteuttaa ja kiinnittää.

Brow Lift ei siis kestä ikuisuuksia ja jotta se näyttää hyvältä, kulmia on hieman huollettava kotona. Kuiva iho ja talvi voivat aiheuttaa sen, että kulmakarvojen alla oleva iho kuivuu. Tällöin on hyvä sipaista kosteuttavaa voidetta kulmiin.

Myytti numero 2: Koska ystävälläni kulmat näyttävät kivoilta vielä kuukauden jälkeen, odotan samaa tulosta itsellenikin

Kulmien laminointi kestää siis noin kuukauden verran. Pikkuhiljaa laminointiaine alkaa kulumaan kulmista pois ja uusia karvoja kasvaa tilalle. Kulmalaminoinnin tarkoituksena ei ole ”liimata” kulmakarvoja ihoon kiinni, jotta ne pysyisivät liikkumattomina viikkoja. Käsittelyn jälkeen karvoista tulee tottelevammat, pehmeämmät ja siten tuuheammat. 

Joillakin asiakkaillani kulmakarvat näyttävät kivoilta vielä neljän viikon jälkeen, mutta esimerkiksi itselläni tulos pysyy hyvänä kolmisen viikkoa. Miksi näin?

Syitä on monia. Tärkeimpinä ovat ero karvojen paksuudessa ja karvojen vaihtuvuudessa. Myös tietyt lisäravinteet tai kulmakarvaseerumit voivat vaikuttaa pysyvyyteen.

Teen käsittelyt Järvenpäässä sijaitsevassa työtilassani Elleebanan Brow Lift -aineilla. Voit lukea lisää Brow Liftin vaiheista täältä.

Kerro myös kaverillesi:

© Kauneushuone Aurora 2020

Build by

Aurora Sohon logo.