Mikä ripsipidennysten laitossa oikein kestää?

Turvalliset ripsipidennykset tehdään ajan kanssa

Uusia ripsipidennyksiä ei voi tehdä turvallisesti tunnissa. Ripsipidennykset vaativat tekijältään huolellisuutta ja keskittymistä. Ne ovat käsityötä. Uusien ripsipidennysten laittaminen kestääkin keskimäärin 2–3 tuntia. Mutta miksi?

Normaalisti meillä on noin 50–150 ripseä yhdessä silmässä. Ripsiteknikko liimaa  synteettisen ripsikuidun tai -viuhkan yksitellen jokaiseen sopivassa kasvuvaiheessa olevaan luonnonripseesi. Täten laittoon on varattava aikaa.

Tekoaikaan vaikuttaa luonnonripsien määrän lisäksi ripsiesi kasvutapa (ne voivat kasvaa niin sanotusti ristiin), silmien muoto ja laittajan kokemus. Mutta mitä laadukkaaseen ripsipalveluun kuuluu ja mistä tunnistat väärin laitetut pidennykset?

Miksi laadukkaista ripsipidennyksistä kannattaa maksaa?

Hyvistä ripsipidennyksistä kannattaa maksaa. Kun juttelen ihmisten kanssa, kuulen liian usein sanottavan, etteivät he enää ota pidennyksiä, koska ne tuhoavat omat ripset. Oikein laitettuna pidennykset eivät tuhoa ripsiäsi, muistathan tämän!

Kauneushuone Aurorassa käytetään aikaa myös pidennysten suunnitteluun ja ripsien alustamiseen. Näin asiakas saa juuri hänelle sopivat ja turvalliset ripset.

Aluksi keskustelen asiakkaan kanssa, mitä hän toivoo ripispidennyksiltä. Tämän jälkeen tutkin asiakkaan luonnonripset ja tarkistan silmien muodon, jotta voin valita niille sopivan ripsikuidun kaarevuuden, pituuden ja painon. Jos sinulla esimerkiksi on lyhyet ja/tai hennot ripset, en voi laittaa niihin liian pitkää tai painavaa kuitua, koska tämä vahingoittaisi luonnonripsiäsi. 

Ennen pidennysten laittoa ripset pestään, koska pidennyskuitu tulee asettaa puhtaalle ripselle. Suosittelen myös pesua kotona juuri ennen paikalle saapumista. Silmämeikkiä ei saa olla, koska tämä vaikuttaa kuitujen tarttuvuuteen ja täten pysyvyyteen.

Tämän jälkeen ryhdyn varsinaiseen työhön eli huolelliseen luonnonripsien erottelemiseen toisistaan ja kuitujen liimaukseen ammattilaisille tarkoitetulla ripsiliimalla.

Laiton aikana voit esimerkiksi kuunnella rentouttavaa taustamusiikkia tai äänikirjaa, jos sinulla on nappikuulokkeet ja sopiva sovellus. Voit myös ottaa kauneusunet.

Asiakkaan luonnonripselle laitetaan volyymiviuhka.

Mistä tunnistan väärin laitetut ripsipidennykset?

Asiakas ei välttämättä tiedä,  ovatko ripsipidennykset laitettu oikeaoppisesti. Tämän johdosta kokosin vinkkejä siitä, mistä väärin laitetut ripsipidennykset tunnistetaan.

Jos pidennyksissä on jotain pielessä, omat ripset ovat vaarassa vahingoittua. Lisäksi ripsiliiman väärinkäyttäminen voi johtaa lopulta asiakkaan allergisoitumiseen.

Joskus (onneksi nykyään harvoin) vastaan tulee tapauksia, jossa ripsikuidut ovat liimattu sumppuina kiinni useampaan asiakkaan luonnonripseen.

Jos pidennykset ovat liimattu sumppuun, ne irtoavat tupoissa ja roikkuvat toisissaan kiinni. Huonosta pidennyksestä kertoo myös se, jos pidennykset tuntuvat raskailta.

Oman ripsen kuuluu tippua vasta, kun sen kasvukausi päättyy. Mukana tippuu tällöin myös ripsikuitu.

Luomeen kiinni liimatut pidennykset lisäävät riskiä allergisoitua ripsiliimalle. Kun ripsikuitu on liimattu väärin, pidennykset voivat pistellä, kirvellä ja kutittaa. Kutinaoireet voivat johtua myös allergiasta, joten olethan yhteydessä ripsiteknikkoosi, jos tällaista ilmenee.

Kun ripset kasvavat, voivat pidennykset joskus kääntyä, mutta jos ne sojottavat miten sattuu ja harjaaminen on mahdotonta, on jotain mennyt pieleen.

Ripsihuollossa liian pitkälle kasvaneita ripsiä irroitetaan siten, että luonnonripsi säilyy paikallaan. Kuidun irroittaminen ripsestä ei saa olla asiakkaalle tuskaista.

Jos epäilet, että ripsipidennyksissäsi on jotain vikaa, voit tulla näyttämään niitä minulle. Tarvittaessa voin poistaa pidennykset. Annathan ripsiesi levätä, jos ne ovat vaurioituneet väärin laitetuista ripsienpidennyksistä. Voit hoitaa ripsiäsi seerumilla. Kysy hyvästä seerumista minulta.

Lopuksi, suhtaudu hieman varauksella siihen, jos kuulet, että jollakin pidennykset kestävät useita viikkoja putoamatta, tai jos ne ovat olleet todella edulliset. Voi olla, että kyseiselle henkilölle ei enää kasva tiettyihin kohtiin ripsiä, jos hän jatkaa pidennysten käyttöä vielä pitkään. Jos luonnonripsi vahingoittuu toistuvasti, se ei enää kasva takaisin.

Tämä työ vaatii tarkkuutta ja intohimoa. Kun ripsipidennyksesi ovat oikein tehty, ne helpottavat arkeasi ja ovat kauniit. Valitse siis ripsiteknikkosi huolella!

© Kauneushuone Aurora 2020

Build by

Aurora Sohon logo.